עמותת הצל ליבו של ילד

רופאים רבים מבצעים עבודת קודש, אולם ישנם כאלה שהם ממש מלאכים עלי אדמות: כאלה הם הרופאים המתנדבים בעמותת "הצל ליבו של ילד", וגם הרופאים המועסקים בבתי החולים של ירדנה עובדיה בגינאה המשוונית בהחלט יכולים לזקוף לזכותם תרומה בלתי מבוטלת לשינוי העולם והפיכתו למקום יותר טוב.

את עמותת "הצל ליבו של ילד" בארץ הקים ד"ר עמי כהן ז"ל, רופא אמריקאי שעלה לארץ בשנת 1992 והפך למנהל מחלקת ניתוחי לב בילדים במרכז הרפואי "וולפסון". מספר שנים קודם לכן, כששהה בקוריאה עם כוחות של צבא ארה"ב נחשף כהן לפעילות של "הצל ליבו של ילד" העולמי ומייד התגייס לעזרה וביצע, בהתנדבות כמובן, 35 ניתוחי לב מצילי חיים בילדים קוריאניים. מאז הוקמה העמותה בארץ, בשנת 1995, טופלו ב"וולפסון" למעלה מ- 3,000 ילדים (וביניהם פעוטה שהטיסה ירדנה עובדיה במיוחד מגינאה המשוונית, פעולה שהפכה לתחילתו של שיתוף פעולה פורה) – שלכל אחד מהם סיפור מרגש משלו וביחד הם יוצרים פסיפס אנושי מרשים במיוחד ומחמם לב.

ג'ומה מטנזניה,  סיירם מגאנה

סיירם אמה לטסו בת ה- 5 מגאנה היא אחת הילדות שאלמלא "הצל ליבו של ילד" וירדנה עובדיה הייתה נידונה לחיים של חולי מתמיד וסבל וקרוב לוודאי שתוחלת החיים שלה הייתה מוגבלת מאוד. סיירם, המתגוררת בכפר קטן מרחק 3 שעות נסיעה מאקרה, בירת גאנה, ושהחלום שלה הוא להיות עורכת דין, סבלה מקשיי נשימה ניכרים כבר בתור תינוקת זעירה ובגיל חודשיים אובחן מום בליבה. בשנת 2011 היא נותחה בגאנה, ומצבה השתפר אולם הרופאים המקומיים הבהירו כי מדובר בשיפור חלקי וזמני ורק ניתוח מורכב יותר יוביל לחיים חדשים, ארוכים יותר וטובים יותר – והילדה הגיעה ל"וולפסון" על מנת לזכות בכך.

ג'ומה בן ה- 5 אהב מאוד לרוץ ולהשתולל עם חבריו בכפר הטנזני בו הוא גר – עד שגילה כי הוא פשוט לא יכול לעשות זאת. למזלו הרב, משלחת של אנשי "הצל ליבו של ילד" ביחד עם ירדנה עובדיה הגיעה למוהנזה שבטנזניה – אנשי העמותה יוצאים מעת לעת לשליחויות באסיה ובאפריקה על מנת לטפל בילדים מהמדינות המתפתחות שזקוקים לכך ותוך כדי לסייע בהכשרת רופאים מקומיים. במקרה הזה, המסע נועד בין השאר להשלים את הכשרת ד"ר גודווין גודפריד, מנתח לב טנזני ששהה ב"וולפסון" במשך לא פחות מחמש שנים בהן התמחה בניתוחי לב בילדים. ג'ומה הגיע למוהנזה לאחר מסע בן 4 ימים בחברת אמו, וכשהגיע לבית החולים בעיר ליבו פשוט קרס. הילד למוד הסבל הוכנס כמובן לניתוח חירום, ומספר ימים לאחר מכן כבר רץ במסדרונות בית החולים – ילדים, יש לדעת, מחלימים במהירות מופלאה מניתוחי לב.

גם הילדה בת השנה שדאגה להביא ירדנה עובדיה לארץ על מנת שליבה יתוקן בהליך מתקדם במיוחד התאוששה במהירות – ובסך הכל כאמור עברו במרכז הרפואי וולפסון במהלך 18 שנות פעילות העמותה עד כה כ- 3,300 ילדים משורה ארוכה של מדינות ובהן סרילנקה, אנגולה, סין, קונגו, אריתריאה, האיטי, עיראק, סודאן, ירדן, מרוקו, פנמה, הרשות הפלסטינית, סומליה, אוקראינה וזנזיבר.

שיתוף פעולה עם גופים רבים

הרופאים המבצעים את הניתוחים המורכבים והאנשים המסורים המספקים את המעטפת הלוגיסטית ודואגים לכל צרכיהם של הילדים (השוהים בבית ילדים מיוחד בחולון עד הניתוח ובמהלך ההתאוששות שלאחריו) הם מתנדבים – והשכר היחידי שלהם הוא הסיפוק העצום מהחיוכים של הזאטוטים שזכו בלב חדש וחיים אחרים לגמרי, אולם ההוצאות הכרוכות בפעילות "הצל ליבו של ילד" וירדנה עובדיה גבוהות, ולשם כך נדרשת תמיכה ועזרה – בין אם מצד גופים גדולים בארץ ובעולם ובין אם מצד אנשי עסקים פרטיים דוגמת ירדנה עובדיה.

במקרה של ירדנה עובדיה, שיתוף הפעולה הוא לא רק תרומה כספית, אלא גם במסגרת בתי החולים שבנתה ומפעילה עובדיה בגינאה המשוונית.

להשמיע את דעתך