סיגריה אלקטרונית בהשוואה לסיגריה רגילה – השוואה מעניינת

בעולם שכבר מודע מאוד לנזקים הבריאותיים של סיגריות, אין פלא שישנו חיפוש מתמיד אחרי תחליפים פחות מזיקים.

מבין כל התחליפים לסיגריה מתלבטת האופציה של סיגריה אלקטרונית (בדקו כאן פרטים נוספים) , כשבני אדם רבים בכל רחבי העולם כבר נהנים מחוויית עישון נעימה ולא הרסנית לבריאות המעשן ומי שנמצא בסביבתו כמו סיגריה רגילה.

מהי סיגריה אלקטרונית?

הסיגריה האלקטרונית היא למעשה מכשיר אידוי מתוחכם ומתקדם.

מכשיר האידוי מאדה נוזלים מיוחדים המיועדים לסיגריה האלקטרונית, בטמפרטורה של כ-200 מעלות, ומאפשר למעשן לשאוף אדים המכילים חומרים שונים (כולל ניקוטין) המדמים את חוויית העישון הרגילה, אבל עם פחות נזקים.

מי שקובע כיצד תרגיש החוויה הם הנוזלים לסיגריה האלקטרונית שבהם תבחרו להשתמש: קיים מגוון רחב מאוד של אפשרויות לבחירת נוזל לסיגריה אלקטרונית, כשפרמטר אחד הוא רמת הניקוטין בנוזל (בין 0.3% ל-1.8%, או ללא ניקוטין כלל למי שאינו זקוק לחומר זה ומעדיף להימנע ממנו כליל) ועוד פרמטר הוא הטעם. בין הטעמים הקיימים ניתן לציין את האבטיח, המנגו, המרשמלו, תפוח ירוק, יוגורט, בננות,אגוזי לוז, סוכריות גומי, חמאת בוטנים, פתי בר ועוד, ועוד אופציות הן אלה אשר משלבות טבק עם טעם נוסף דוגמת פירות יער, תות, מנטה, מוקה ופודינג וניל.

למה לסיגריה האלקטרונית יתרון משמעותי על פני הסיגריה הרגילה?

בני אדם רבים חושבים שהנזקים שמסבה לנו סיגריה רגילה נגרמים בגלל הניקוטין, אבל כדאי לדעת שחומר זה, אשר נמצא במינון גבוה יחסית בתוך עלי טבק והוא זה שגורם להתמכרות הפיזית שמאפיינת מעשנים, הוא לא בהכרח הסיבה העיקרית או היחידה לכך שכל גופי הבריאות הרציניים בעולם ממליצים שלא לעשן.

מה עוד גורם לכל הנזקים הבריאותיים שכרוכים בעישון סיגריה רגילה? כימיקלים אחרים שהיא מכילה ועצם שריפת הטבק.

כל סיגריה מכילה אלפי כימיקלים, שמתוכם כשבעים ידועים כמסרטנים ובפרט אלו הם הבנזופירן וה-NNK. כימיקלים מסוכנים אחרים שנמצאים בסיגריה הם קדמיום, בוטאן, DDT, נפטלין, מימן ציאנידי, ארסן, אמוניה, אצטון, פנול, מתנול, טולואן, פחמן דו חמצני ועוד.

שריפת הטבק ויצירת העשן משחררת את כל הכימיקלים המזיקים הנ"ל ומגבירה לכשעצמה את הסיכון למחלות כמו סרטן הפה וסרטן הגרון.

מי שמעשן סיגריה אלקטרונית, לעומת זאת, שואף לקרבו חומר שלעתים מכיל ניקוטין (ניתן לבחור את רמת הניקוטין ואף לוותר כליל על חומר זה) אולם הוא חוסך מעצמו כימיקלים מסוכנים אחרים, ובעיקר לא שואף עשן אלא אדים – ומאחר שחלק ניכר מהנזקים הם בגלל שריפת הטבק, הרי שעצם האידוי מקנה לסיגריה האלקטרונית יתרון משמעותי.

האם הסיגריה האלקטרונית בטוחה לחלוטין?

חשוב להדגיש שגם אם סיגריה אלקטרונית היא מוצר מתקדם שבפיתוחו הושקעו סכומי עתק, ושפעולתו מבוססת על אידוי ולא על שריפת טבק שכאמור מייצרת את עיקר הנזק, עדיין אין דרך לדעת בוודאות שעישון הסיגריה האלקטרונית לא יגרום שום נזק לאף אדם.

ראשית, אסור לשכוח שכמעט כל פעולה שלנו עלולה גם להיות מזיקה, וכך למשל מאכלים רבים התגלו כמגבירים את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם (ובפרט מאכלים המכילים כמות גדולה יחסית של שומן רווי, כלומר שומן מן החי שנמצא בבשר ובמאכלי חלב) או ככאלה שעלולים להכיל סלמונלה וחיידקים מסוכנים אחרים (למשל ביצים).

שנית, הסיגריה האלקטרונית היא מוצר חדש יחסית כך שעדיין לא התבצעו מחקרים ארוכי טווח שיוכלו לספק מידע ודאי לגביה.

יחד עם זאת בהחלט אפשר להמליץ למי שכבר מעשן להמיר את הסיגריה הרגילה בזו האלקטרונית, ולחסוך מעצמו לפחות חלק מהנזקים והסכנות.

עוד כדאי לדעת שתחזוקתה של הסיגריה האלקטרונית פשוטה, ובנוסף אין צורך בתנאים מיוחדים לשמירת הנוזל אותו מאדים (כלומר אין צורך בפריטים כמו מד לחות דיגיטלי וכו').