כל מה שצריך לדעת על אשראי דוקומנטרי | ביזלנד – Bizlend

ייצוא ויבוא סחורות וחומרי גלם הן פעולות מקובלות ורווחות מאוד בעולם העסקי של ימינו. בהתאם ישנן חברות ישראליות רבות שיוצרות קשר עם חברות מעבר לים כשלא תמיד ברורה מידת האמינות של אותה חברה, ולא תמיד ניתן לבחון זאת, אם כי מצד שני חבל לפספס הזדמנויות עסקיות אטרקטיביות רק עקב חוסר הידיעה. הפתרון במקרים אלה הוא אשראי דוקומנטרי, פתרון פיננסי רב חשיבות שכדאי לכל עסק להכיר ולהשתמש במידת הצורך, שהרי המפתח להצלחה עסקית בימינו היא היכולת להשתמש בפתרונות מימוניים שונים כמו למשל המערכת המתקדמת של bizlend (ביזלנד), בכל מצב ובהתאם לצרכים הספציפיים בכל נקודת זמן.

איך האשראי הדוקומנטרי פותר את בעיית האמון?

אחת המכשלות של העולם הדיגיטלי – שהופך ליותר ויותר נוכח בתחום העסקים, וכך למשל ביזלנד, שנשענת על טכנולוגיה מתקדמת שמבטיחה התאמה אישית של הלוואות לעסקים – היא חוסר האמון בין שני הפרטנרים לעסקה כזו או אחרת בהיעדר מידע מוקדם וכשאין היכרות ממשית ביניהם.

האשראי הדוקומנטרי, שנקרא לעתים גם מכתב אשראי וגם LC, מצרף לעסקה בנקים שמהווים מעין רשת ביטחון שמהווה תחליף לאמון הישיר בין שני הצדדים לעסקה, כלומר הבנקים עצמם הם אלה שמאפשרים גם למוכר וגם לקונה לדעת בוודאות שלא תתבצע הונאה, וזאת בזכות העובדה שהצדדים לעסקה מכירים את הבנקים ויודעים שאפשר לסמוך עליהם.

כיצד מתבצע התהליך?

בשלב הראשון העסק שקונה סחורה (או חומרי גלם) פונה אל הבנק "שלו" (כלומר זה שבו מתנהל חשבון הבנק שלו) בבקשה ליצור אשראי דוקומנטרי (לטובת עסק ספציפי, זה שמוכר את הסחורה או חומרי הגלם המבוקשים). לטובת אותו אשראי על העסק הקונה להקצות ביטחונות (שוב, ספציפית עבור העסק המוכר), ואז הבנק משגר אל העסק המוכר את מכתב האשראי, שמהווה למעשה כתב התחייבות ובו מפורטים כל תנאי העסקה. לאחר שהעסק המוכר מאשר את הפרטים (או לחילופין מבקש שינויים, והעסק הקונה מאשר את השינויים) נשלחת הסחורה מטעם העסק המוכר אל העסק הקונה. כשהסחורה מגיעה בהתאם להסכם, ורק לאחר מכן ולא לפני, הבנק מעביר את הכסף לעסק המוכר – כך העסק הקונה יכול לדעת בוודאות שהוא לא משלם על סחורה שהוא עלול לא לקבל או לא בטוח לגבי טיבה, ואילו העסק המוכר יודע שאין סיכוי שהוא ישלח סחורה ולא יקבל את תמורתה (שכן הכסף נמצא בבנק, ונשמר עבורו ספציפית).

מבחינה זו האשראי הדוקומנטרי מרחיב את מנעד האפשרויות של כל עסק, בדיוק כפי שעושה זאת המערכת של bizlend שמאפשרת מימון עסקאות מכל הסוגים באמצעות אשראי חוץ בנקאי זמין ולא יקר מדי.

מהם הסוגים השונים של האשראי הדוקומנטרי?

ישנם מספר סוגים של מכתב אשראי, כשהסוגים הנפוצים ביותר הם:

* אשראי מתחדש – סוג זה של מכתב אשראי נקרא גם Resolving, והוא מתאים למקרים שבהם מתבצעות מספר עסקאות בין העסק המוכר לעסק הקונה, בתדירות יחסית גבוהה. במקרים אלה האשראי תקף לפרק זמן מסוים, עד שמושלמות ומשולמות כל העסקאות.

* אשראי בלתי חוזר – האשראי הדוקומנטרי מסוג זה נקרא גם Irrevocable ולא ניתן לבטלו ללא הסכמה של שני הבנקים (זה של העסק המוכר וזה של העסק הקונה). סוג זה הוא אופטימלי ליצואנים.

* אשראי מקוים – מכתב אשראי מסוג זה נקרא גם Confirmed, והוא מיועד למקרים שבהם ישנם ספקות סביב יכולתו הפיננסית של העסק הקונה ועל כן נכנס לתמונה בנק נוסף שמעמיד גם הוא ערבות (כך שעלות המהלך כולו הופכת גבוהה יותר – המערכת של bizlend מציעה פתרונות אשראי לכל מצב ובתנאים אטרקטיביים).

בכל מקרה האשראי הדוקומנטרי מומלץ עבור עסקאות בסכום גבוה עם גורם לא מוכר, או כשהצד השני לעסקה מגיע ממדינה שמתאפיינת בחוסר יציבות פוליטית ו/או כלכלית.