יותר ויותר ישראלים מחפשים עבודה בחו"ל, והמנעד הולך ומתרחב: גם מבחינת היעדים בהם מנסים ישראלים את מזלם, כשלארה"ב, הלהיט הוותיק, מצטרפות עוד ועוד מדינות, וגם מבחינת פלחי האוכלוסייה העושים זאת – לא רק צעירים מייד אחרי שירותם הצבאי בעבודות זמניות אלא גם בעלי מקצוע ובפרט אקדמאים רבים. קנדה היא דוגמה מצוינת לשתי המגמות האלה, ועל פי ההערכות מהגרים אליה מדי שנה כ- 2,500-3,000 ישראלים, שמצטרפים לכמה עשרות אלפי הישראלים לשעבר שכבר מצאו עבודה וחיים אצל השכנה מצפון של ארה"ב.
קליטה קלה, רמת חיים גבוהה
הצעות עבודה בקנדה הן מפתח לחיים נוחים מאוד. המדינה הצפונית, והקפואה למדי בחורף, מאמצת בחום מהגרי עבודה (ובפרט אקדמאים או בעלי מקצועות נדרשים באופן כללי) ומציעה להם חיים שלווים באחת הכלכלות המפותחות בעולם (התמ"ג לנפש בקנדה הוא כ- 43,500$).
ההתאקלמות המהירה הקנדה נובעת מכמה סיבות, ובראשן היותה של המדינה רב תרבותית וכאמור קולטת הגירה מטבעה – כ- 20% מתושבי קנדה לא נולדו בה אלא הגיעו אליה מסין, איטליה, בריטניה, ארצות מזרח אירופה, ישראל ומאיפה לא בעצם. הפלורליזם שולט במדינה, ובפרט בערים הגדולות (מצטיינת בכך מונטריאול אבל גם בטורונטו ובוונקובר למשל אפשר ליהנות מהיופי שיוצר המגוון האתני), כך שכל מי שמגיע אליה אינו מרגיש חריג או זר. גם הקהילה הישראלית הגדולה, המוערכת בכ- 50,000 איש, והקהילה היהודית הגדולה עוד יותר (כ- 375,000 איש) תורמות כמובן תרומה נכבדה לתחושה החמימה שעוטפת כל מי שנענה להצעת עבודה בקנדה ומגיע אליה, בין אם לפרק זמן מוגבל מראש ובין אם לתקופה ארוכה יותר.
עבודה בקנדה – רק באופן חוקי
בין אם אתם צעירים לפני גיוס או אחרי שחרור שרוצים למכור מוצרי ים המלח באחד הקניונים בערי קנדה ובין אם אתם רופאים שרוצים לשנות אווירה ולעבוד בתנאים לוחצים פחות, אל תתפתו להצעות עבודה שאינן חוקיות מעל לכל צל של ספק.
רשויות ההגירה של המדינה שהוקמה ב- 1867, לאחר שקודם לכן הייתה מושבה בריטית, אמנם אינן דרקוניות כמו אלה של שכנתה מדרום, ארה"ב, אולם גם כך עבודה ללא ויזה מתאימה הינה עבירה על החוק ועלולה לסבך אתכם בצרות מיותרות לגמרי.
מאחר שממילא רוב הסיכויים כי בקשתכם לעבודה בקנדה תאושר, אין שום סיבה בעצם לא לטוס אליה בראש שקט מדאגות ומתוך ידיעה כי התעסוקה שלכם בה הוסדרה באופן חוקי.
שכר מכובד, טיולים מלהיבים
רמת החיים בקנדה כאמור גבוהה מאוד, כך שמי שיעבוד במכירת מוצרים כאלה ואחרים יוכל להגיע למשכורות מכובדות ביותר, ובפרט אם הוא ניחן בחריצות וביכולות מכירה מפותחות. גם בתחומים אחרים של העבודות הזמניות – הפופולאריות שבהן הן האו-פריות, המנעולנות, ניקוי השטיחים וההובלות – השכר גבוה ומתגמל, וכמובן שאקדמאים ירוו נחת עד מאוד מעבודה בקנדה ולא רק מבחינת השכר (המרשים!) אלא גם מבחינת האתגר המקצועי ותנאי העבודה המעצימים.
עוד חשוב לציין כי הצעות עבודה במדינה כמו קנדה הן לא רק פתח לשכר מכובד אלא גם לטיולים מלהיבים. בין אם תעבדו בטורונטו (העיר הגדולה ביותר בקנדה וה"ישראלית" ביותר בה), בין אם תבחרו במונטריאול הציורית, באוטווה הבירה, בקלגרי שבלב הרי הרוקי, בקוויבק עם העיר העתיקה המרתקת או בכל עיר אחרת, מובטחים לכם מגורים בעיר מודרנית מאוד, נקייה למשעי, גדושה באטרקציות מלבבות והמקנה גישה נוחה אל נופים מהיפים בעולם, ממפלי הניאגרה, דרך סטנלי פארק שמציע טבע פראי בלב ונקובר והפארק הלאומי באנף שבחבל אלברטה וכלה בתצפית אל הלווייתנים, כלבי הים ושאר החיות המימיות המקסימות בעיר אלברטה.
המאמר בחסות אמדור שמוצא לכם עבודה בחו"ל http://www.amador.co.il
להשמיע את דעתך